Vox Annae zlate tudi na Češkem


Vrhunec leto┼ínje sezone je ┼Żenski komorni zbor Vox Annae do┼żivel v baro─Źnem Olomoucu na ─îe┼íkem, kjer je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Mundi Cantant, ki ga organizira Festa Musicale, dosegel dve zlati priznanji.
┼áe pred tem pa so pevke pod taktirko Ale┼ía Sedu┼íaka v petek, 2. junija, obiskovalcem festivala Sv├ítky P├şsn├ş pri─Źarale prav poseben ve─Źer s koncertom pri obredu pokopa svete Pavline.
Sobota pa je bil za njih dan D: najprej so se mednarodni strokovni ┼żiriji predstavili v slovenskih no┼íah v kategoriji ljudskih pesmi. Z odli─Źnim petjem in koreografijo so prepri─Źali sodnike, da so jim namenili zlato priznanje. Po zelo kratkem odmoru so se morali preoble─Źi v koncertne uniforme in se miselno pripraviti za program v kategoriji sakralne glasbe: pokazati so morali raznolike odtenke interpretacije vse od renesanse preko romantike do sodobnosti. Tudi to so odpravili z odliko in si prislu┼żili ┼íe drugo zlato medaljo.
Vendar, kot je povedal predsednik ┼żirije Branko Stark, kon─Źna uvrstitev niti ni tako pomembna, va┼żno je ustvarjati glasbo; in pevke so z dirigentom na odru pustile svoja srce in du┼ío, solze so namre─Ź tekle takoj po obeh nastopih in ne na podelitvi. Prav tako so navezali vezi z glasbenimi umetniki z razli─Źnih koncev sveta.
Sezono 2016/17 je Vox Annae tako zaklju─Źil, kot jo je za─Źel: z dvema zlatima priznanjema v vseh kategorijah, v katerih je sodeloval, ter z nepozabnimi do┼żivetji in spletanjem glasbenih prijateljstev.
Silvana Nuhijeva

Prebrano: 113 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

2 Comments

  1. Anonymous

    Iskrene ─Źestitke in se veliko veselih dogodkov vam zim

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.