Vox Annae zlate tudi na Češkem


Vrhunec letošnje sezone je Ženski komorni zbor Vox Annae doživel v baročnem Olomoucu na Češkem, kjer je na mednarodnem zborovskem tekmovanju Mundi Cantant, ki ga organizira Festa Musicale, dosegel dve zlati priznanji.
Še pred tem pa so pevke pod taktirko Aleša Sedušaka v petek, 2. junija, obiskovalcem festivala Svátky Písní pričarale prav poseben večer s koncertom pri obredu pokopa svete Pavline.
Sobota pa je bil za njih dan D: najprej so se mednarodni strokovni žiriji predstavili v slovenskih nošah v kategoriji ljudskih pesmi. Z odličnim petjem in koreografijo so prepričali sodnike, da so jim namenili zlato priznanje. Po zelo kratkem odmoru so se morali preobleči v koncertne uniforme in se miselno pripraviti za program v kategoriji sakralne glasbe: pokazati so morali raznolike odtenke interpretacije vse od renesanse preko romantike do sodobnosti. Tudi to so odpravili z odliko in si prislužili še drugo zlato medaljo.
Vendar, kot je povedal predsednik žirije Branko Stark, končna uvrstitev niti ni tako pomembna, važno je ustvarjati glasbo; in pevke so z dirigentom na odru pustile svoja srce in dušo, solze so namreč tekle takoj po obeh nastopih in ne na podelitvi. Prav tako so navezali vezi z glasbenimi umetniki z različnih koncev sveta.
Sezono 2016/17 je Vox Annae tako zaključil, kot jo je začel: z dvema zlatima priznanjema v vseh kategorijah, v katerih je sodeloval, ter z nepozabnimi doživetji in spletanjem glasbenih prijateljstev.
Silvana Nuhijeva

About the Author: iztok

2 Comments

  1. Anonymous

    Iskrene čestitke in se veliko veselih dogodkov vam zim

Comments are closed.