Vzpostavitev razdelilnice brezpla─Źnih toploh obrokov

V leto┼ínjem prora─Źunu je Ob─Źina Kamnik del sredstev namenila tudi za za─Źetek projekta "Razdelilnica brezpla─Źnih toplih obrokov za socialno ┼íibke in ogro┼żene ob─Źane".

Za vse tiste ob─Źane, ki jim lastni dohodki ne zagotavljajo dostojnega ┼żivljenja, bo na Kolodvorski ulici 4 (na sede┼żu Dru┼ítva upokojencev Kamnik) urejen prostor, kjer bodo lahko uporabniki vsak delovni dan (od 2. marca 2015 dalje) med 12. in 13. uro prejeli topel obrok, skupaj s kruhom in pija─Źo. Upravi─Źenci do toplega obroka bodo vsi prejemniki denarne socialne pomo─Źi (z odlo─Źbo Centra za socialno delo Kamnik) ter upokojenci, katerih pokojnina je ni┼żja od 400 evrov. Vsak, ki bi ┼żelel imeti zagotovljen topel obrok, se lahko zglasi na ob─Źini Kamnik, Oddelek za dru┼żbene dejavnosti, soba 51/II. nadstropje. Kot dokazilo mora imeti odlo─Źbo centra o denarni pomo─Źi ali odrezek zadnje pokojnine. Vsak uporabnik bo z ob─Źino podpisal pogodbo o spo┼ítovanju hi┼ínega reda v prostorih razdelilnice, poleg tega pa bo prejel napotnico, s pomo─Źjo katere se bo identificiral in prejel topel obrok.

Za u─Źinkovito izvajanje projekta bodo poskrbeli ─Źlani Dru┼ítva upokojencev Kamnik. V ta namen bo ob─Źina skupaj z njimi ustrezno uredila prostore. Na ob─Źini se zavedajo, da vedno ve─Źja socialna izklju─Źenost mnoge potiska v brezizhoden polo┼żaj, zato ┼żelijo z brezpla─Źnimi toplimi obroki vsaj nekoliko olaj┼íati vsakodnevne stiske.

Prebrano: 76 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok