Zakaj letos ni bilo veselice v Tunjicah

Zgodilo se je, da je po 14 letih uspe┼ínih praznovanj krajevnega praznika Tunjic pri┼ílo tudi leto, ko tega  v ┼żeleni obliki ni bilo mo─Ź izpeljati.

Organizator leto┼ínjega praznovanja je bila Krajevna skupnost Tunjice, ki je do 18. julija postorila vse, da praznovanje poteka po programu. Kljub neugodni vremenski napovedi smo tvegali in prireditve nismo odpovedali. Vztrajno je de┼żevalo, zato smo bili prisiljeni prireditev prelo┼żiti na 14. avgust. Nastal je problem, kam s toliko hrane? Zahvaljujo─Ź vsem, ki so pri┼íli kupit vse od kruha do gola┼ża in vsem, ki so naslednji dan pre┼żiveli z nami na va┼íkem »pikniku« smo nekoliko »re┼íili veselico« v finan─Źnem smislu.

Za 14. avgust, ko naj bi bila veselica, se je situacija ponovila. Vremenska napoved je bila izredno slaba in kljub klicem na hidrometeorolo┼íki zavod nismo zaznali upanja na izbolj┼íanje vremena. Svet KS Tunjice se je zato v sredo zve─Źer odlo─Źil, da prireditev odpove, da bi se na ta na─Źin izognil velikim stro┼íkom, ki bi jih pla─Źali sami oziroma predsednik, saj KS Tunjice, na ra─Źunu nima sredstev za kritje izgube.

Kot veste, smo ┼íli v organizacijo prireditve zato, da obele┼żimo 150 let ┼íolstva v Tunjicah in 15 let praznovanja Krajevnega praznika. Ves dobi─Źek od prireditve bi namenili ureditvi igri┼í─Źa, ki (tak┼íno kot je) ni uporabno. Leto┼ínje »nepraznovanje« nas je tudi nekaj nau─Źilo. Upam, da bo naslednje leto spet tako kot si vsi ┼żelimo. Hvala za razumevanje in potrpljenje.

Svet KS Tunjice

Predsednik Zobavnik Valentin 

18. julija zve─Źer je na prireditvenem prostoru lilo kot iz ┼íkafa, de┼ż je dokon─Źno pokopal upe o veselici

 

Prebrano: 74 krat, od tega danes: 1 krat

About the Author: iztok

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.