Zakaj letos ni bilo veselice v Tunjicah

Zgodilo se je, da je po 14 letih uspešnih praznovanj krajevnega praznika Tunjic prišlo tudi leto, ko tega  v želeni obliki ni bilo moč izpeljati.

Organizator letošnjega praznovanja je bila Krajevna skupnost Tunjice, ki je do 18. julija postorila vse, da praznovanje poteka po programu. Kljub neugodni vremenski napovedi smo tvegali in prireditve nismo odpovedali. Vztrajno je deževalo, zato smo bili prisiljeni prireditev preložiti na 14. avgust. Nastal je problem, kam s toliko hrane? Zahvaljujoč vsem, ki so prišli kupit vse od kruha do golaža in vsem, ki so naslednji dan preživeli z nami na vaškem »pikniku« smo nekoliko »rešili veselico« v finančnem smislu.

Za 14. avgust, ko naj bi bila veselica, se je situacija ponovila. Vremenska napoved je bila izredno slaba in kljub klicem na hidrometeorološki zavod nismo zaznali upanja na izboljšanje vremena. Svet KS Tunjice se je zato v sredo zvečer odločil, da prireditev odpove, da bi se na ta način izognil velikim stroškom, ki bi jih plačali sami oziroma predsednik, saj KS Tunjice, na računu nima sredstev za kritje izgube.

Kot veste, smo šli v organizacijo prireditve zato, da obeležimo 150 let šolstva v Tunjicah in 15 let praznovanja Krajevnega praznika. Ves dobiček od prireditve bi namenili ureditvi igrišča, ki (takšno kot je) ni uporabno. Letošnje »nepraznovanje« nas je tudi nekaj naučilo. Upam, da bo naslednje leto spet tako kot si vsi želimo. Hvala za razumevanje in potrpljenje.

Svet KS Tunjice

Predsednik Zobavnik Valentin 

18. julija zvečer je na prireditvenem prostoru lilo kot iz škafa, dež je dokončno pokopal upe o veselici

 

About the Author: iztok