25 let glasila Tunški glas

V nedeljo, 6. septembra, so v Tunjicah obeležili 25 let izhajanja lokalnega glasila Tunški glas. Prireditev, ki se je odvila na igrišču pod tunjiško šolo, je zbranim predstavila delo vseh dosedanjih članov uredniškega odbora vse od samih začetkov izhajanja glasila dalje, poudarjeno pa je bilo, da brez truda in dela posameznikov, ki na kakršen koli način pomagajo uredniškemu odboru pri soustvarjanju glasila skozi pisanje prispevkov, sponzoriranje glasila in raznos glasila po vasi, domačini in vsi zvesti bralci Tunškega glasu slednjega ne bi vsako leto v času božično-novoletnih praznikov brezplačno prejeli v svoje domove.

V uvodnem nagovoru je zbrane najprej pozdravila odgovorna urednica Milena Erbežnik Klanšek in se zahvalila tudi svojemu predhodniku, prvemu uredniku glasila Valentinu Zabavniku, poudarila pa je tudi pomemben doprinos domačina Ivana Nograška, ki je bil kot pobudnik najbolj zaslužen za nastanek glasila. Slednji je po svojem govoru iz rok odgovorne urednice za svoje 25
letno delo v uredniškem odboru prejel tudi posebno plaketo. Preden pa je bil oder prepuščen povabljenim gostom, je zbrane pozdravil tudi podžupan Občine Kamnik, Bogdan Pogačar.

Prireditev so nato s svojimi besedami, glasom in zvokom citer obogatili slovenski pesnik in gledališki igralec Tone Kuntner, gvardijan frančiškanskega samostana v Kamniku pater Ciril A. Božič, OFM, baritonist Lukas Somoza Osterc in citrar Tomaž Plahutnik, ki so spregovorili o pomembnosti ohranjanja zgodovine in bogatih spominov kraja skozi zapisane besede. Ves čas dogodka, ki ga je povezovala Barbara Klanšek, so se na ekranu v video filmu, ki ga je pripravil Gašper Plevel, vrtele fotografije Tunjic, ki so delo Toneta Palčiča in njegovega očeta Ernesta. V čast pokojnemu Tonetu Palčiču je zahvalo za njegovo delo iz rok urednice prejel njegov sin Metod Palčič, za Toneta Palčiča pa je bila v nedeljo, 20. septembra, v cerkvi sv. Ane v Tunjicah darovana sveta maša.

Barbara Klanšek

Fotoalbum je prispeval Matjaž Sedušak.

About the Author: iztok