Koncert Tunjiškega okteta ob 30-letnici delovanja

20150726_115719-mala

Tunjiški oktet (foto: Dominik Stele)

Na farni praznik sv. Ane, 26. julija 2015 je Tunjiški oktet, ki v letošnjem letu praznuje 30-letnico delovanja, po maši pripravil krajši koncert cerkvenih pesmi. Cerkev, napolnjena z domačini in romarji, ki so od blizu in daleč prišli počastiti sveto Ano, je z veseljem prisluhnila ubranemu petju. Oktetovci so s petimi pesmimi sodelovali tudi pri sveti maši. Zapeli so psalm GLEJ PRIHAJAM Vendelina Špendova (harmonizacija Jože Trošt), molitev OČE NAŠ Jožeta Leskovarja ter pesmi NAŠA LJUBA GOSPA Angelika Hribarja, O DEVICA, POMOČNICA Hugolina Sattnerja in MOLITE ANGELI Franceta Kimovca. Ob koncu sv. maše so se v svojem imenu in v imenu Mešanega cerkvenega pevskega zbora poslovili od župnika Jožeta Razingerja, ki po šestih letih zapušča Tunjice. Župniku so v slovo zapeli njemu ljubo TIHI VEČER Jožeta Tovšaka v priredbi Roka Juhanta. Besede slovesa je izrekla Olga Stele.
Sledil je koncert ,v katerem so se oktetovci spominjali tako lepih kot žalostnih trenutkov. Z uvodno pesmijo ŽIVLJENJE NAŠE Dominika Krta, na besedilo Franca Juvana, so obudili spomin na graditelja tunjiške cerkve Petra Pavla Glavarja. Pesem so prvič zapeli na blagoslovu Glavarjevega kipa na Anino nedeljo leta 2012. Sledili sta dve evharistični pesmi: KJE JE JEZUS? Janeza Kranjca, s katero so se spomnili nove maše Jureta Koželja julija 2011 in O KAM, GOSPOD v priredbi Gregorja Zafošnika, ki je ena tistih, ki jo najraje pojejo. S pesmijo KO BOM UMIRAL Antona Acmana so se spomnili vseh, ki so jih pospremili k večnemu počitku. Oktet namreč  poje na pogrebih v Tunjicah, Kamniku in okolici. Koncert so zaključili s pesmijo MARIJA, LJUBITI TE VEDNO ŽELIM v priredbi Mirka Cudermana s katero so se zahvalili župniku Jožetu Razingerju za pomoč in podporo pri organizaciji srečanja oktetov in malih vokalnih skupin Pozdrav Mariji. Prireditev je povezovala Urša Klemenc. Sledila je Zahvala, ki jo je za trideset let delovanja okteta ter svojih štirideset let orglanja in zborovodstva izrekla Olga Stele. Kot dodatek h koncertu so oktetovci zapeli pesem O GOSPA, O MATI MOJA Silvestra Miheliča.
Praznovanje 30-letnice delovanja Tunjiškega okteta se bo nadaljevalo z Jubilejnim koncertom v oktobru in se zaključilo 1. novembra, ko bodo, tako kot pred 30-leti na praznik vseh svetih zapeli na pokopališču.
Lepo vabljeni, da praznujete z nami!
Matej Stele

 

About the Author: iztok