Zapore cest – Kolesarska dirka Velika nagrada Gorenjske

Kolesarka zveza Slovenije organizira v nedeljo, 21. maja 2023, mednarodno profesionalno UCI Continental kolesarsko dirko »GP Gorenjska« na trasi Kamnik – Zatrnik.
Start dirke bo ob 12h v Snoviku. Nato karavana v zaprti vožnji nadaljuje pot po tuhinjski dolini do centra Kamnika, kjer se priključi na traso, po kateri bo potekala dirka. Vozita se dva »kamniška« kroga, po občinah Kamnik, Komenda in del Cerkelj. Po zaključku drugega kroga v Kamniku kolesarji nadaljujejo pot po trasi prvih krogov do Komende, kjer nadaljujejo dirko skozi vasi Klanec in Zalog pri Cerkljah do Cerkelj na Gorenjskem, kjer po dveh krogih trasa po spodnjem opisu poteka do cilja na Zatrniku
Kamniški krog
Začetek kroga je na Šolski ulici v Kamniku (ob športni dvorani), nato karavana pot nadaljuje skozi Podgorje-Križ-Moste-Komendo-Komendsko Dobravo-Cerkljansko Dobravo-Vrhovje-Tunjice-Tunjiško Mlako ter nazaj v Kamnik na Maistrovo ulico ter nato po državni cesti Duplica-Kamnik do Šolske ulice.
Transferna pot proti Cerkljam
Po zaključku drugega kroga v Kamniku kolesarji nadaljujejo z dirko po enaki trasi do Komende, trasa pa poteka naravnost skozi Klanec in Zalog pri Cerkljah do Cerkelj.
Cerkljanski krog
Začne se v centru Cerkelj, kolesarji pa prevozijo dva. Trasa poteka po Slovenski, Krvavški cesti, Ul. Franca – Češnjevek – Trata – Praprotna Polica, do Aerodroma, v Vašco in Cerklje, kjer prvič prečkajo cilj.
Nadaljevanje trase
Po zaključku drugega kroga v Cerkljah poteka enaka trasa do Trate pri Velesovem, kjer se nadaljuje do vasi Luže-Visoko-Preddvor-Zg. Bela-Bašelj-Trstenik-Goriče-Golnik-Bistrica pri Tržiču-Brezje pri Tržiču-Begunje na Gorenjskem-Breznica-Vrba po cesti mimo Žirovnice do Slovenskega Javornika, kjer trasa zavije levo, Kočno-Gorje, do Zatrnika, kjer je predviden cilj pri gostišču Zatrnik.

Na voljo bo tudi internetni prenos na spletni strani RTV MMC.

About the Author: iztok